20 ledna 2021

Procházka po britských zahradách

 

English garden zahrada

Už dlouhou dobu jsem se chystala protřídit fotky a zejména ty z naší dovolené v Anglii, při které jsme objížděli tamní nádherné zahrady. Pořád bylo něco důležitějšího na práci, přidalo se nepohodlí s rostoucím pupkem, a já se k tomu nemohla za žádnou cenu dostat. V říjnu  se narodil syn Hynek a já měla pocit, že už nikdy v životě nebude čas na nic :) Ale protože mi Británie hrozně moc chybí, za celý rok 2020 jsem se tam nedostala, a vzhledem k neustávající pandemii, kvůli které je podobná dovolená zatím v nedohlednu, jsem se rozhodla se do toho v mikrosekundách "volného" času pustit a pojmout to jako takový malý únik od reality do říše snů. Čistý eskapismus.
 
Ke každému navštívenému místu bych ráda napsala jeden článek sem na blog, abyste se mohli pokochat se mnou.

Nečekejte prosím detailního průvodce nebo názvy u všech rostlin.  Bude to spíš spousta fotek s krátkým komentářem, víc teď nezvládnu. Když vás bude zajímat něco extra, tak stačí napsat a já se pokusím doplnit :)


A kam vás vezmu?

Můžete se těšit na tyto zahrady, parky a další krásná místa:

Kiftsgate Court Gardens, Sissinghurst, Great Dixter, Hidcote, Nymans, Gardens at Miserden, Mottisfont, Greys Court, Great Chalfield, The Courts Garden, Manor House, Buscot Park, Dyrham Park, Wakehurst Place, Scotney Castle, West Green House Garden, Snowshill Manor, Greenway, Alfriston Clergy House, Chartwell, The Vyne, Tyntesfield, Clevedon Court, Chastleton House, Smallhythe Place, Monks House, Inghtham Mote, Bateman's, Lacock, The Botanics Edinburgh . . .


Zvu vás tedy na dlouhou procházku po těch nejkrásnějších britských zahradách. Snad se vám bude líbit. Třeba vás inspiruje a natěší na novou zahradnickou sezónu. A na chvíli zapomenete na tu divnou realitu dnešních dnů.

Mějte se co nejlíp,

Petra

7 komentářů:

  1. Zdravím paní Petro, už se moc těším na tu Vaši virtuální prohlídku, zvláště teď, když není moc toho co dělat na zahradě..Sama jsem měla loni letět do Skotska, bohužel..Chtěla jsem se zeptat jak cestujete po anglickém venkově. Plánujete si cestu sama, hledáte ubytování a aktrativní místa a cestujete autem, nebo jezdíte s cestovkou? Ráda bych taktéž navštívila nádherné zahrady v Británii, ale nevím od čeho začít...snad nám poradíte, určitě nejsem sama, kdo je zvědavý..Jo a máte tu nejhezčí zahradu u nás. V dnešním divném světě rostou nové domy jako houby po dešti, ale ty zahrady...samé kamení, túje, keře a žádné květiny..sama jsem se Vaší zahradaou inspirovala, založila velký trvalkový záhon a jak lidi, kteří chodí kolem, koukají a ukazují dětem včelky a motýly.Moc Vám za to děkuji a těším se na vyprávění. Darina

    OdpovědětVymazat
  2. Moc moc se na Vaše povídání o zahradách za kanálem těším!
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  3. Také se velice těším na "procházku" navštívenými zahradami. Přeji Vám krásné blížící se jaro :-). Katka.

    OdpovědětVymazat
  4. Já se taky budu moc a moc těšit. Zahrady mám moc ráda a styl anglických zahrad je mi blízký, i když jsem zatím Anglii nenavštívila.

    OdpovědětVymazat

  5. Zdravím a velice se těším na vaše "procházky". Gratuluji k narození synka a přeji krásné, rozkvetlé jaro.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím a velice se těším na vaše "procházky" po anglických zahradách. Gratuluji k narození synka a přeji krásné a rozkvetlé jaro.

    OdpovědětVymazat
  7. Ráda čtu tvé zajímavé články.

    OdpovědětVymazat