21 března 2016

Výstava skalniček u Faustova domu

Začátek jara mám už tradičně spojený s první výstavou Klubu skalničkářů u Faustova domu v Praze na Karlově náměstí. Takzvaná "První jarní výstava" skalniček probíhá od neděle 20. března do pátku 1. dubna.

Už je to pěkných pár let, co mě přítel vzal "na rande" na jednu z těchto výstav, a od té doby jsme skoro žádnou nevynechali. Výstavy jsou tři do roka. Kromě jarní pořádá Klub skalničkářů ještě hlavní Májovou výstavu a na závěr sezóny pak výstavu Podzimní.


Pro mě je to vždycky vítaná příležitost k procházce - většinou zajdeme i do nedaleké botanické zahrady Přírodovědecké fakulty a někdy to protáhneme třeba až na Vyšehrad..


Včera jsme navzdory počasí opět vyrazili. Z fotek si můžete udělat představu, jak taková výstava vypadá. Vystaveny jsou hlavně nejrůznější saxifragy, dionysie, jaterníky a vzácné druhy jarních cibulovin. Protože jde o výstavu prodejní, součástí je i obchůdek s nepřeberným množstvím skalniček. Dřív jsme odtud odcházeli se spoustou tašek, ale teď už si spíš jen vybíráme nějaké "lahůdky" pro radost - na zahradě už není, kam to dát.. čeká se, až se pustíme do další etapy budování, což bude právě projekt "skalka". 

Vstupné na výstavu je 40 Kč.  

Saxifragy neboli lomikámeny
Plnokvětý jaterník Flore Pleno


Bílý jaterník.. hned bych ho brala:)

Brambořík a za ním arisema (z té špičky se vyklube květ, máme jich pár na zahradě - až pokvetou, tak vám je ukážu, jsou to opravdu zvláštní rostlinky..)

Zvláštní druh řebčíku


Prodejní saxifragy




Žádné komentáře:

Okomentovat